IPL  -  (Intense Pulsed Light)

Bőrmegújításra szolgáló villanófényes lézeres kezelés

FOTOREJUVENÁCIÓ

 

Az IPL módszer a bőrfiatalítás kíméletes módja, amely minden kockázat nélkül elvégezhető. A kezelés során kibocsátott fény a bőr irharétegének mély rétegeibe is képes behatolni, ahol a kollagén rostok találhatóak. A kezelés egyrészt megújítja a részben a merevvé, rugalmatlanná vált meglévő kollagén rostokat, kollagén sűrűsödik másrészt a fibroblaszt a sejteket új kollagén struktúrák előállítására készteti. fotorejuvenáció hatására a bőr rugalmassága visszatér, a ráncok száma és mélysége csökken, felszíne egyenletesebb, puhább tapintású, feszesebb, fiatalosabb bőr, tónusa visszatér. 
A b
őr felszín esztétikai orvosi kezelésére az utóbbi években előbb a lézertechnológia, majd a legújabb fejlesztés, az IPL (Intense Pulsed Light) eljárás jelent meg. Az IPL technika a manapság használatos legmodernebb metódus, lényege az, hogy a villanás alatt keletkező hőenergia beállítástól függően a bőrfelszín különböző rétegeibe jut, és a problémás területben célzott hőmérséklet emelkedést hoz létre.

A kezelés sikerességéhez a páciensnek be kell tartani az előírt utasításokat és a kezelési ciklusokat. A felállított kezelési séma mindig személyre szabott, a szükséges kezelésszám a páciens ismert paraméterein kívül az egyéni reakcióképességtől is függ, így előre a pontos kezelés mennyisége nem mondható meg.

Alkalmazható arcon, nyakon, dekoltázson és kézfejen. A kezelést a látványos és hosszan tartó eredmény érdekében kúraszerűen érdemes végezni, 2-3 heti rendszerességgel, 4-10 alkalommal.

A kezelés nem végezhető el a következő esetekben:

 

Kezelési területek

Pattanásos, aknés bőr kezelése

A faggyúmirigyek körül levő  gyulladás mérséklődését váltja ki a speciális villanófény, mivel csökkenti a faggyútermelést, elpusztítja a gyulladást kiváltó baktériumokat és fokozza a szervezet helyi immunreakcióját. A már kialakult pattanás utáni hegek eltüntetésére is alkalmas. 

Pigmentfoltok kezelése: 

A villanófény hatására hő és fényenergia bőrben felhalmozódott melanin pigment szemcsék apróbb darabokra esnek szét, majd eltűnnek a keringés útján. Melanomoszómák az epidermis felé vándorolnak. Öregségi foltok, pigmentációs zavarok,

Bőrfiatalítás: 

A bőr felső rétegén áthatolva, a kötőszöveti kollagén képződését stimulálva végzik a bőrfiatalítást.

Dermis rétegei erősödnek. Petyhüdtség javul.

Hajszálér eltüntetése:

 A kezelés során keletkező hő elpusztítja az ér belső falát, ennek következtében az zsugorodik, elzáródik, majd felszívódik.  Rosacea esetében a villanófénynek baktériumölő,  kollagén stimuláló és gyulladáscsökkentő hatása is van. 

Mellékhatások, szövődmények:

A kezelés után átmeneti bőrpír keletkezhet, amely 1-5 nap alatt eltűnik, előfordulhat enyhe ödéma vagy hólyagosodás is, amely átlag 10 nap után múlik el, ezek az elváltozások normális azonnali reakciónak számítanak, a kezelés hatékonyságára utalnak.

Értágulatoknál kiütésszerű bőr. A kezelés után felléphetnek fehér foltok (depigmentáció), vagy enyhe barna foltok (pigmentáció), ezek később nyomtalanul eltűnnek. A bőr napégéshez hasonló megégése ritka. A kezelés után az ún. hideg láb érzés szinén extrém ritka.

A kezelés menete:

Ne viseljen ékszert a kezelendő területen!

 

 

 

Képtalálat a következőre: „ipl ránctalanítás”Képtalálat a következőre: „ipl akne kezelés képek”

Képtalálat a következőre: „ipl akne kezelés képek”

Képtalálat a következőre: „ipl ránctalanítás”

Arci értágulatok kezelése - SkinCare

Képtalálat a következőre: „értágulatok kezelése”Képtalálat a következőre: „májfolt kezelése”